Στη συνεχή μας προσπάθεια να βοηθήσουμε τον άνθρωπο που μας χρειάζεται, έχουμε ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικό μέσο υπάρχει και με την εμπειρία και την εξειδικευμένη γνώση του προσωπικού μας λειτουργούν τα εξής τμήματα.

Χειροθεραπευτική

Ειδική μέθοδος φυσικοθεραπευτικής διάγνωσης και θεραπείας

Η Χειροθεραπευτική (Manual Therapy – γνωστή και ως Χειροθεραπεία ή Ορθοπεδική Χειροθεραπεία αποτελεί έναν εξειδικευμένο κλάδο της Φυσικοθεραπείας, όπου ο φυσικοθεραπευτής χρησιμοποιεί τα χέρια του τόσο για την αξιολόγηση όσο και για την  αποκατάσταση μϋοσκελετικών και νευρομϋοσκελετικών διαταραχών. Η εν λόγω θεραπευτική προσέγγιση έχει σαν στόχο την αποκατάσταση των προβλημάτων του ασθενούς στοχεύοντας όμως στο αίτιο που τα προκαλεί, και όχι απλά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Στα πλαίσια της άσκησης της Χειροθεραπείας ειδικές τεχνικές εφαρμόζονται για την αποκατάσταση του ασθενούς. Δύο από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες είναι oι τεχνικές κινητοποίησης (mobilization) και χειρισμών (manipulation).

Η Κινητοποίηση περιλαμβάνει ένα συνεχές σύνολο ειδικών παθητικών κινήσεων σε ένα αρθρικό σύμπλεγμα που εφαρμόζονται με ποικίλες ταχύτητες και εύρος κίνησης που σκοπό έχουν την αποκατάστασης της βέλτιστης κίνησης της άρθρωσης  ή / και τη μείωση του πόνου.

Ο Χειρισμός είναι μια παθητική κίνηση υψηλής ταχύτητας και μικρού εύρους, τόσο γρήγορη που παρακάμπτει την ενστικτώδη αντίσταση του οργανισμού.  Εφαρμόζεται εντός του ανατομικού του ορίου της άρθρωσης και σκοπό έχει (και αυτή) την αποκατάστασης της βέλτιστης κίνησης της άρθρωσης  ή / και τη μείωση του πόνου.

Η Κρανιοϊερή Θεραπεία (CST – Craniosacral Therapy) είναι μια ήπια μέθοδος που εφαρμόζεται με τα χέρια, η οποία αξιολογεί και αποκαθιστά την λειτουργικότητα ενός ανατομικού συστήματος του σώματος που ονομάζεται Κρανιοϊερό Σύστημα. Το σύστημα αυτό αποτελείται από τις τρεις μήνιγγες και το εγκεφαλονωταίο υγρό που περιβάλλουν και προστατεύουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν ένα απαλό άγγιγμα για να απελευθερώσουν τους περιορισμούς του εν λόγω συστήματος και έτσι να βελτιώσουν την λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Η Μυοπεριτονιακή απελευθέρωση είναι μια ασφαλής και πολύ αποτελεσματική τεχνική με τα χέρια που περιλαμβάνει την εφαρμογή απαλής συνεχιζόμενης πίεσης στον μυοπεριτονιακό συνδετικό ιστό για την εξάλειψη του πόνου και την αποκατάσταση της κίνησης.

Το Rolfing® είναι ένα σύστημα χειραγώγησης και κίνησης των μαλακών ιστών που ευθυγραμμίζει ολόκληρο το σώμα σε σχέση με τη βαρύτητα. Η θεραπεία επηρεάζει τόσο τη στάση του σώματος όσο και τη δομή του. Η τεχνική λειτουργεί σε  όλα τα στρώματα του σώματος για να απαλείψει σημεία ή περιοχές τάσης σε ολόκληρο το βιο-σύστημα.

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μια από τις κύριες μορφές θεραπείας στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Περιλαμβάνει τη χρήση αιχμηρών, λεπτών βελόνων που εισάγονται στο σώμα σε πολύ συγκεκριμένα σημεία (σημεία μεσημβρινών). Αυτή η διαδικασία προσαρμόζει και μεταβάλλει τη ροή ενέργειας του σώματος σε υγιέστερα μοτίβα και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας ευρείας ποικιλίας ασθενειών.

Ο βελονισμός επεκτάθηκε σαν όρος έτσι ώστε να περιλαμβάνει τεχνικές όπως Ηλεκτροβελονισμό, Βιοϊατρικό βελονισμό, Ξηρά Βελόνη (Dry Needling), Ωτική Νευροτροποποίηση, κ.α. Στο κέντρο μας εφαρμόζονται όλες οι βελονιστικές τεχνικές προσαρμοζόμενες στην βέλτιστη αποκατάσταση του ασθενούς.

Φυσικοθεραπεία

Η Φυσικοθεραπεία (ή φυσιοθεραπεία) είναι μια εξαιρετικά ευρεία θεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί ποικίλα φυσικά μέσα (κίνηση, φως, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ.) από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πτυχιούχο Φυσικοθεραπευτή για θεραπευτικούς σκοπούς. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος ειδικών υποκλάδων (όπως Manual Therapy) και μπορεί να χρησιμοποιεί μια εξαιρετικά μεγάλη γκάμα εργαλείων για την αποκατάσταση του ασθενούς.

Το φυσικοθεραπευτικό μας κέντρο έχει στην διάθεση των ειδικευμένων θεραπευτών μια πραγματικά τεράστια ποικιλία τέτοιων εργαλείων, μερικά εκ των οποίων μοναδικά στον Ελληνικό χώρο. Παραδείγματα αποτελούν: Ορθοστάτηση και βάδιση με ελεγχόμενη φόρτιση σωματικού βάρους, Αποκατάσταση ημιπληγικού άνω άκρου FTM με (SAEBO) νάρθηκα, Βιοανάδραση (Biofeedback), Ελεγχόμενη ισχαιμική περίδεση (Blood Flow Restriction Training – ό,τι πιο σύγχρονο στην μυική ενδυνάμωση), C.P.M. (γόνατο, ισχίο, αγκώνα), Ενδερμολογία (L.P.G.) (συσκευή για λεμφικό μασάζ, αποιδηματική θεραπεία, κλπ.), Διαβαθμισμένη συμπίεση για αποιδηματική αγωγή και λεμφοίδημα, Υπέρηχοι, Laser, Tecar, Ηλεκτρομαγνητικά πεδία / Διέγερση, Ηλεκτροθεραπείες, Ηλεκτρομαλάξεις, Ιοντοφόρηση, Πελματογράφημα, κ.α.

Υδροθεραπεία

Η ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ διαθέτει δύο θερμαινόμενες πισίνες 70τ.μ. για εξειδικευμένες θεραπείες σε νερό. Οι πισίνες διαθέτουν αυτόματο σύστημα οικολογικού καθαρισμού μέσω συσκευών ιονισμού, φυσικού θαλασσινού αλατιού, υπεριώδους ακτινοβολίας και ρύθμισης pH για άριστη ποιότητα νερού.

Ποικίλες τεχνικές αποκατάστασης μπορούν να εφαρμοστούν εντός του νερού με τη βοήθεια ειδικευμένων θεραπευτών, όπως Υδροκινησιοθεραπεία (για ορθοπεδικά προβλήματα, μετεγχειρητική αποκατάσταση, ενδυνάμωση, ευεξία), Νευρολογική υδροθεραπεία (για νευρολογικά προβλήματα παίδων και ενηλίκων, π.χ. ημιπάρεση, σκλήρυνση κατά πλάκας, Πάρκινσον, εγκεφαλική παράλυση, κλπ.), διάδρομο και ποδήλατο μέσα στη πισίνα

Το κέντρο μας παρέχει επιπλέον όχι-αμιγώς θεραπευτικά προγράμματα όπως  σύστημα κολύμβησης σε αντίθετη ροή και Υδρομασάζ (τζακούζι, κανόνι κτλ.)

Θεραπευτική γυμναστική

Η θεραπευτική γυμναστική είναι ένα σύνολο από ασκήσεις και κινήσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της κινητικής δυσλειτουργίας, στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και του μυϊκού τόνου και στην αύξηση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας.

Στο κέντρο μας η θεραπευτική γυμναστική, περιλαμβάνει ολοκληρωμένες μεθόδους όπως Πιλάτες (γυμναστική με αυτοσυγκέντρωση και αναπνευστικό συντονισμό), ή ενόργανη αερόβια άσκηση. Για την υλοποίησή της, δε, χρησιμοποιούνται μια μεγάλη ποικιλία εργομετρικών οργάνων, ειδικά αεροϋδραυλικά όργανα αντίστασης, ισομετρικά δυναμόμετρα, δονούμενοι δίσκοι (Vibration plates), καθώς και όργανα ασκήσεων ισορροπίας, ιδιοδεκτικότητας, διατάσεων, κ.α.

Άλλες Θεραπείες

Το σύνολο των θεραπευτικών παροχών μας ολοκληρώνεται με ειδικές μονάδες θεραπείας ή απλά ευεξίας όπως Kybun Mechanotherapy (βάδιση “στον αέρα” με ειδικά υποδήματα), Οξυγονοθεραπεία ( mild H.B.O.T. ), Σάουνα και Ατμόλουτρο (Hammam).

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart